TENTANG DEWAN MASYARAKAT
Dewan Masyarakat
majalah separa ilmiah dengan pendekatan popular terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka. Majalah ini mula diterbitkan sejak September 1963. Majalah bermoto “Berita, Maklumat, Ilmu” ini memberikan pemahaman mendalam kepada pembaca tentang isu semasa yang dikupas dari pelbagai perspektif, tempatan ataupun antarabangsa.

Ketua Editor
Zubaidi Abas
zubaidi@dbp.gov.my

TImbalan Ketua Editor
Fauzilahyatun Mustafa
fauzilah@dbp.gov.my

Editor
Aninah Anak Janang
aninah@dbp.gov.my

Timbalan Editor
Suria Janib
jsuria@dbp.gov.my

Penolong Editor

Abd Kadir Mohd Ayub
abdkadir@dbp.gov.my

Ketua Pengarah

Datuk Dr. Haji Awang Sariyan

Timbalan Ketua Pengarah (Dasar)
Profesor Dr. Zaharani Ahmad

Timbalan Ketua Pengarah (Operasi)
Kamarul Zaman Shaharudin

Pengarah Penerbitan
Haji Abd. Khalik Sulaiman

Ketua Bahagian Multimedia
Rozninah Azib

KIRIMAN MAKALAH
Sebarang kiriman makalah atau surat, sila catatkan nama sebenar (juga nama pena, jika ada), nombor kad pengenalan, alamat, dan akaun GIRO Bank Simpanan Nasional atau Bank Islam (jika ada). Tanpa maklumat ini, makalah yang dikirim kepada Sidang Editor Dewan Masyarakat tidak akan disiarkan. Sila nyatakan sama ada makalah yang dihantar kepada Dewan Masyarakat juga dihantar kepada penerbit lain.

Segala sumbangan yang diterima tidak akan dikembalikan.

Wawancara Dr. Haji Awang Sariyan dengan wakil Dewan Masyarakat/TV DBP

Recent Posts

Hak Cipta Terpelihara ©  2010 - 2012 Dewan Bahasa dan Pustaka.

PENAFIAN: Dewan Bahasa dan Pustaka ("DBP", "kami") tidak bertanggungjawab atas sebarang kerugian atau kehilangan yang disebabkan oleh maklumat daripada laman web ini. Penggunaan Dewan Masyarakat dalam talian adalah atas risiko dan tanggungjawab pengguna sendiri. Meskipun kami berusaha untuk menerbitkan maklumat atau bahan dengan setepat dan secepat mungkin, DBP tidak membuat apa-apa pernyataan atau waranti berkenaan laman ini serta maklumat dan bahan yang terkandung di dalamnya, dan tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang bentuk kerugian, secara langsung atau tidak langsung.